Pagina's

donderdag 28 februari 2013

Hoe browner hoe beter


Voor de bespreking van de komende periode op het azc hebben we wat 'versterking' nodig. Daarom vanmiddag snelle brownies gemaakt uit het boek Jamie in 30 minuten. Alle ingrediënten moesten in een keukenmachine, aangezien ik die niet heb moest ik de boter en chocola smelten. Bovendien had ik toevallig een reep chocola gekocht waar ik al wat stukjes vanaf gesnoept had dus had ik ook geen 200 gram chocola. (Werkelijk waar, ik hou het al een poos redelijk vol om geen chocola meer te kopen..) Met deze reep en de overige ingrediënten deed ik het volgende:

- oven op 170°C voorverwarmen
- 100 gram chocola smelten met 125 gram ongezouten boter
- 100 gram (riet)suiker, 3 afgestreken eetlepels cacao, 2 volle eetlepels zelfrijzend bakmeel en 2 grote eieren mixen
- kleine ovenschaal invetten en/of bekleden met bakpapier (ik probeerde het een keer beiden zoals beschreven, raar maar werkt goed)
- alle ingrediënten door elkaar roeren en in de ovenschaal spatelen
- volgens kookboek 12 tot 14 minuten bakken, ik deed bijna 20 anders heb je hele kleffe brownie

Dus laten we een heleboel mooie plannen maken vanavond onder het genot van deze brownies..!

2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! Dat vergaderen is wel goed gekomen zeker!?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet tot mijn schaamte bekennen dat we met drie personen alles opgegeten hebben..

      Verwijderen