Pagina's

zaterdag 23 maart 2013

Süßigkeiten


Tarte tatin is makkelijk te maken en proeft totaal anders dan 'normale' appeltaart. Het recept wat ik vandaag gebruikt heb vind je op de site van Herman den Blijker. Om eens te proeven hoe het is met peer heb ik een halve peer tussen de appels gestopt. Ik ben bang dat de peer en appels allemaal wat aan de zachte kant zijn (je moet dit doen met iets stevigere appels). Ook is er behoorlijk wat vocht uit het fruit gekomen. Maar ach.. De smaak zal er hopelijk niet minder lekker door zijn!   



Wintertaart met chocosaus en hazelnootjes uit het boek Eigen taart is goud waard. De cake is gemaakt met Moskovisch meel. Op het eind van het mixen van het deeg een flinke schep koekkruiden toevoegen zorgt voor de bruine kleur en de heerlijke geur! Zelf voegde ik nog een schep cacao toe omdat ik vond dat het nog wel ietsje bruiner mocht (de mix ziet er, ook met de koekkruiden, nog steeds erg wit uit). Na het bakken en afkoelen kan de cake doormidden. De vulling is van slagroom en fijngemaakte hazelnoten. Over de cake gaat warme chocoladesaus. Terwijl de choco nog vloeibaar is nog wat nootjes op de top van de cake en het plaatje is compleet. Daarna wegzetten op een koele plaats totdat iemand de taart aansnijdt en gaat proeven..

2 opmerkingen:

  1. he dat ziet er lekker uit!
    die tarte tatin ga ik ook proberen te maken!
    Hier in de fam houden ze meer van appels als van chocolade!
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tarte tatin is echt een aanrader, als je graag appeltaart lust is dit weer eens wat anders. En er is nog een klein stukje over van zaterdag...

    BeantwoordenVerwijderen