Pagina's

dinsdag 1 mei 2012

De vlag kan uit!


Tuinfeest!
We zetten de bloemetjes buiten want onze voortuin is zo goed als klaar. Het straatje lag al een tijdje maar door het slechte weer kon er niet verder gewerkt worden. Maar gisteren was niet alleen de koninklijke familie blij met het weer, wij ook. Zij gingen van Rhenen naar Veenendaal. Wij gingen van de rommelmarkt naar het tuincentrum.

Man duwde de kar en zei weinig anders dan: oh ja mooi, neem maar. Dit is geen desinteresse of tuincentrumgruwel. Het wil zoveel zeggen dat hij er vertrouwen in heeft dat het mooi wordt. Daarnaast houdt hij zijn handen nu af van het verdere werk. Het inrichten en bijwerken van de tuin is vanaf het leggen van de laatste straatsteen mijn verantwoording. Zogezegd heb ik de border naast het straatje 'volgeplant'. Het is nu nog een wat schamel zicht doordat de plantjes nog klein zijn. Hopelijk groeit en bloeit alles straks volop. Ook komt er binnenkort nog een zinken bak met plantjes bij. Dan kan ik nog meer genieten dan dat ik al doe! 

Vanavond hebben we nog eens op een rijtje gezet wat deze tuin ons gekost heeft. Gemakkelijk was dat de buxus er al stond (ze zijn alleen een beetje verhuisd). De zinken bakken kregen we kado van de buren / ouders. De stenen zijn allemaal gratis van marktplaats of prikbord (wat normaal schrikbarend veel kost!). Het enige wat we moesten kopen was wat zand, grind en planten. Dit toont een financiele plaatje van niet meer dan 200 euro. Geniaal toch?

Om van de gelegenheid gebruik te maken. We zoeken voor de achtertuin nog een aantal vierkante meters van deze grindtegels.. (excuses voor het onkruid, de achtertuin moet nog hè).

Pasta plus
Hard werken mag beloond worden dus toverde ik een heerlijke pasta in elkaar. Eigenlijk stond er een Provençaalse ovenschotel met kip, aardappel, courgette en wortel op het menu. Rond etenstijd waren we nog in de Gamma voor nog meer tuinaarde, hout en slakkenkorrels (voordat mijn hosta weer opgegeten wordt). Thuisgekomen wilde ik binnen zo kort mogelijke tijd iets lekkers en liefst ook nog gezonds op tafel hebben staan. Dus ging ik aan de slag.

Recept Pasta met Courgette
Neem een ui, een courgette, een blik tomaten, wat Provençaalse kruiden, een stukje droge worst, een paar takjes verse basilicum en 75gr pasta p.p.. 
De snijplank, een goed mes en eventueel de waterkoker staan klaar op het aanrecht.
Op het 'stel' zet je een koeken/hapjespan en ruime pan.

Snij de groente / worst in stukjes.
Fruit het uitje in de pan.
Zet ondertussen 1,5L water op (in de pan of de snelle versie in de waterkoker).
Zodra de uitjes glazig zien moet het blik tomaten erbij. 
Als het goed is kookt nu ongeveer het water, de pasta kan worden gekookt.
Het ui-tomaat-prutje pruttelt en roept om de courgette.
Naar smaak Provençaalse kruiden en worst toevoegen.
Wachten en af en toe roeren.
Groentemix proeven en eventueel op smaak brengen (courgette beetgaar!)
Pasta proeven (nog beetje beet!) en afgieten.
Pasta en groente op een bord scheppen.
Scheur wat basilicumblaadjes over de pasta.
Dien de pasta op en geniet.

1 opmerking: