Pagina's

zaterdag 19 mei 2012

AntwerpenGeen berichten de afgelopen dagen want wij waren in Antwerpen! Van donderdag tot zaterdag hebben we heerlijk vertoeft in deze Belgische stad. Via de provinciale krant boekten we twee nachten in het Sir Plantin Hotel. Een echte aanrader! Na de aardige dame aan de balie werden we verwelkomt door een ouderwetse vrouw op onze kamer, samen met een flesje wijn, doosje bonbons en een shoppingbag met plattegrond en info. De plattegrond hebben we gelijk gebruikt om de stad wat te verkennen. Zoals jullie zien is het een erg mooie stad met veel mooie huizen. Ook zijn we door de Joodse en de Chinese wijk gelopen wat echt een belevenis op zich is. Als we dan toch een minpuntje aan de stad moeten noemen is het de geur. Maar dat komt waarschijnlijk doordat we in Zeeland zo verwend zijn met die zilte en 'groene' lucht.  


Het ontbijt was zo smakelijk! Koffie en thee werden in thermoskannetjes voor ons gebracht. Daarna kon het grote kiezen beginnen: een gewone snee brood, brood uit de toaster, krentenbrood, stokbrood, harde bolletjes (in bruin, wit, met sesam of maanzaad), koffiebroodje, vruchtenslof, croissant, chocolade croissant of amandelbroodje. En dat was alleen nog maar het brood. 


Vrijdag begon de dag voor ons niet alleen met een goed ontbijt maar ook met veel zon. Met de tram richting het centrum gereden om allerlei bezienswaardigheden aan te doen. Het stadhuis is toch wel mijn favoriet, wat een mooi gebouw. We zijn doorgelopen naar de Vrijdagmarkt waar het inderdaad op vrijdag markt is. En wat ze daar verkopen, het is hilarisch om dat mee te maken. Van een doezelig kinderspeelgoedje van 10cm tot een megegroot bankstel wordt bij opbod verkocht. Dit in tegenstelling tot de Meir waar de bekende winkels hun producten aan de man brengen.


Van de Meir vertrekken we naar het MAS (Museum aan de Stroom). Het is een fantastisch gebouw vlakbij de Schelde. Vanaf een eind zien we de 6 (!) meter hoge ramen tussen de stenen van het gebouw. Bovenop het dak lopen een heleboel mensen die over de stad uit kijken. Wisten wij veel waarom er zoveel mensen waren..


Juist op 18 mei 2012 blijkt het MAS jarig te zijn, het bestaat 1 jaar. Alle gasten krijgen vrij entree voor het museum. Aangezien het steeds bewolkter wordt nemen we eerst 9 roltrappen naar boven. Daar bewonderen we het uitzicht over de stad. Tijdens de afdaling bekijken we bijna alle bijzonder mooie museumzalen (en inhoud). Weer eenmaal buiten worden we getrakteerd op een heerlijk aardbeien-slagroomtaartje van een van de meterslange taarten. Gefeliciteerd en bedankt MAS.


Antwerpen is een mooie stad waar duidelijk nog veel meer te zien is dan dat we gedaan hebben. Dus wie weet gaan we nog eens naar 't stad.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten