Pagina's

zaterdag 12 mei 2012

Blub de bel

Op het azc lezen we voor de laatste keer een boek in de verhalentent. Dit keer een boek van Eric Carle, schrijver van Rupsje nooitgenoeg. Het boek, Vader Zeepaard, heeft prachtige verstopplaten. De doorzichtige plaat met print laat een heel klein beetje zien wat er achter de bladzijde zit. Vier kleine vissen of een grote, het is allemaal even spannend. Bovendien worden alle vissen geteld, zelfs de 18 baby's van Vader Zeepaard.

Als tussenactiviteit is er een kleine 'voorstelling' net als bij het goochelen. We hebben het over vissen die ademen in de zee en allemaal bubbels achterlaten. In twee grote augurkenpotten zit water en olie. Twee kinderen mogen een steradenttablet in de pot gooien. Zodra de tablet in de onderste laag (water) terecht komt begint het water te bubbelen in de olie, net als in een lavalamp. Dat is interessant!

De werkactiviteit is van Pinterest, je vind het hier. In een bakje doe je water, verf en een paar drupjes afwasmiddel. Daarna met een rietje flink blazen totdat er heel veel bubbels zijn. Snel een blad papier op de bubbels drukken zodat er een prachtig patroon achtergelaten wordt op het papier. Zo mooi dat de juf bedacht heeft dat ze dit trucje thuis ook een keer uit gaat halen. Hopelijk kan ze dan iets mooiere foto's laten zien dan deze maar het gaat om het idee! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten