Pagina's

donderdag 24 mei 2012

Spijkerbroekprinses & sandaalridder

 


De bouwhoek is een van de favorieten in de klas. Vriend en vriendin gaan samen in de bouwhoek spelen, het is een hele poos stil. Blijkt dat hij opgesloten wordt door haar. Alleraardigst zo'n kalverliefde. Toch vertoond de liefde een paar barstjes als het jongetje met bijbehorend plus zelfgemaakt geluidseffect zich bevrijdt uit de toren.

Het schilderen gaat er veel rustiger aan toe. Er wordt een zon geschilderd met een paar wolken erbij. Oops, de opdracht was een kasteel schilderen. Die komt even later. Alles onder begeleiding van zelf bedachte liedjes of liedjes die we twee weken geleden geoefend hebben. Heerlijk zo'n zonnetje in de klas.  

In de middag mag er ook in de poppenhoek gespeeld worden. Hadden we vroeger echte poppen, tegenwoordig levende poppen (= verkleedkleren) en een hele huiselijke scene eromheen. Dat jongens ook in de roze jurk passen dat klopt, dat het een gek gezicht is klopt ook. Roze jurk met spijkerbroek en sokken. En de ridder op sandalen speelt het spel vrolijk mee.

Een meisje deelt in de ochtend mee dat ze het kadootje vergeten is. Maar zoals beloofd krijg ik 's middags een prinsessentasje. Het gebaar is al heel lief maar de inhoud is nog aandoenlijker. Een kleurplaat van een aankleedpopje, twee kleine tekeningen en twee kadootjes. In de kadootjes zitten elk drie zelgemaakte erwten van klei. Net als in het verhaal van de prinses op de erwt. Dat het nachtwerk geworden is moet even vermeld worden. De erwten zijn 's nachts gemaakt toen mama al sliep. Bedenk daar maar eens een pedagogisch verantwoord respons voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten