Pagina's

vrijdag 11 mei 2012

A.s. juf


Productie
Het is vrij stil geweest op het blog deze week. Het ligt er niet aan dat de moed me ontnomen was door het treurige kookplaatincident of de apkkeuring, het was een erg drukke week. Dinsdag kon ik nog wat in elkaar zetten. Ik maakte een snelle beterschapskaart met twee pleisters en schudoogjes. Ben er zelf helemaal weg van omdat ik wel kan lachen om de domme ogen. 
Verder heb ik de t-shirt tas geprobeerd. Op mijn pinterest account staat een pin van deze tassen (met link naar de werkbeschrijving). Je knipt het bovenstuk van een shirt rond af, naait dit dicht en het is al een tas. Met schaar of mes worden het handvat en de 'mazen' gemaakt. De foto is erg slecht maar jullie kunnen in ieder geval zien wat ik bedoel. Even ter verduidelijking: het is geen 10-minuten project. Het knippen van de gaten in de tas valt niet mee dus trek eerst een blik geduld open voordat je eraan begint.

Leren leren
Wat betreft de drukke week: ik ben met een korte stageperiode begonnen! In januari pas afgestudeerd en nu alweer besloten dat ik verder wil studeren. Met mijn diploma voor middelbaar onderwijs op zak wil ik nu mijn bevoegdheid voor basisonderwijs gaan halen. Om uit te testen welke thema's is nog moet leren en om zelf te ontdekken of ik het echt wil is er een assessment periode opgesteld van 6 weken. Na deze periode krijg ik te horen wat mijn studiepakket wordt en of ik als zij-instroom pabo kan beginnen. Dus het zijn spannende weken!

Luizen en eendenpoep
Herkenning en sentiment alom op de basisschool. De houten ministoeltjes die helemaal niet lekker zitten voor volwassenen, de blokkenhoek en de sfeer/geur die er hangt. In mijn tijd waren er alleen nog geen computers en smartboards. De binnenkomende kinderen maken het plaatje compleet. De romantiek van de basisschool wordt ruw verstoort als een mannetje komt aanlopen en tegen de juf zegt: 'juf, ik heb luisen'. Daar zit je dan met je goeie gedrag. Je wilde toch zo graag basisschool?!

Van de luizen over naar de modder. Een meisje is met haar roze jas in de modder gevallen. Ik denk: naar binnen om te schade te bepalen en om een oplossing te zoeken. Bedenkt klasgenoot zich dat hij eendenpoep heeft aangeraakt en nu ook opeens mee naar binnen moet. Ik vertel hem dat ik, in tegenstelling tot die jas, niks vies zie aan zijn duim. Hij pakt me vast en geeft nog eens duidelijk aan dat het ernstig is. Ik zeg: nu raak je mijn jas aan met je vieze duim! Fout want hij pakte me vast met vier vingers, zonder zijn duim. Dus daar gaan we met een modderjas en een eendenpoepduim.

's Middags wil de juf 's een verhaal uitleggen door middel van voorwerpen. De kinderen zijn allemaal stil als de tas in de kring wordt gezet. Totdat iemand opmerkt: hé een Kruidvattas. Nog geen seconde later hoor je een andere leerling zingen: steeds verrassend, altijd voordelig!

Dus tot nu toe bevalt het opdrogen van tranen en het aanhoren van kinderwijsheid me wel. We zullen afwachten hoe het verder gaat.

2 opmerkingen:

  1. Spannende ontwikkelingen allemaal! Veel succes met je assesment! Benieuwd wat het gaat worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel! Ben zelf ook erg benieuwd.. Hou je op de hoogte!

    BeantwoordenVerwijderen